HomeIskustva, izazovi i moć marketinga “Zemunice Knežević”BlogIskustva, izazovi i moć marketinga “Zemunice Knežević”

Iskustva, izazovi i moć marketinga “Zemunice Knežević”

Zemunice Knežević su postale prava oaza mira i odmora za sve koji žele da se povežu sa prirodom, ali i uživaju u luksuznim, pažljivo osmišljenim smještajima. U ovom intervjuu, razgovarali smo sa vlasnicima Danilom i Sretenkom, koji su nas proveli kroz priču o tome kako je ovaj jedinstveni projekt nastao, kroz izazove, uspjehe i inspirativne trenutke koje su doživjeli.

Ideja je zapravo bila od mog oca. Jednog dana, dok je pretraživao Instagram, naišao je na nešto slično u Srbiji. To ga je inspirisalo da predloži ideju da i mi napravimo naš mali raj u prirodi. Cijela porodica se uključila u osmišljavanje koncepta i dizajna. Željeli smo da napravimo nešto jedinstveno, ali i autentično, što će gostima pružiti osjećaj povratka prirodi, uz sav luksuz modernog smještaja.

Koji je bio prvi korak u realizaciji ovog jedinstvenog projekta?

Prvi korak bio je da angažujemo arhitektu koji je mogao da naše ideje prenese na papir. Bio je to uzbudljiv proces, ali i emotivno izazovan, jer smo morali posjeći stari šljivik koji se nalazio na zemljištu gdje smo planirali gradnju. To je bio težak trenutak za nas, ali smo znali da ćemo na tom mjestu stvoriti nešto novo, nešto što će pružiti radost mnogima.

Šta je “najluđa” stvar koju je gost tražio tokom boravka u zemunicama?

Najsmješnija stvar koju je gost zaboravio bio je – donji veš! Iako to nije neobično, često nam se desi da gosti zaborave sitnice poput punjača, nakita, ili knjiga. Uvijek brzo stupimo u kontakt s njima, a ako je riječ o nečemu vrijednom, poput naočala, šaljemo im putem brze pošte, bez obzira na udaljenost. Sjećamo se kako smo jednom prilikom poslali naočale gostu čak sve do Pariza!

Da li ste ikada morali reći "ne" nekom zahtjevu gosta i zašto?

Da, morali smo odbiti organizaciju novogodišnje žurke. Iako bismo voljeli ispuniti svaki zahtjev, naš koncept je fokusiran na mir, relaksaciju i intimnost, pa nismo mogli dozvoliti da jedan događaj poremeti atmosferu za ostale goste. Naš prioritet je uvijek bio pružiti kvalitetan odmor, daleko od buke i stresa svakodnevnog života.

Da li su se ikada desile romantične prosidbe u vašim zemunicama?

Da, i to mnogo njih! Posebno nas raduje kad vidimo koliko su naši prostori inspirativni za takve emotivne trenutke. Mladoženje obično sve organizuju u tajnosti, a do sada je svaki put odgovor bio “da”. To nas zaista raduje, jer znamo da smo dio tih posebnih životnih trenutaka.

Koji je najneočekivaniji kompliment koji ste dobili od gosta?

Jedan par koji je proputovao cijeli svijet rekao je da su Zemunice Knežević najljepše mjesto koje su posjetili. Rekli su da su se kod nas odmorili kao nikad prije, što je nevjerovatan kompliment s obzirom na to koliko destinacija su posjetili. Taj komentar nam je dao ogromnu motivaciju da nastavimo s radom i da stalno unapređujemo našu ponudu.

Moderna spavaća soba s drvenim krevetom i unikatnim uzglavljem od nepravilno postavljenih dasaka, s bijelom posteljinom, ogrtačima i peškirima uredno složenim na krevetu.
Moderno kupatilo s staklenom tuš kabinom, kružnim ogledalom s osvjetljenjem, umivaonikom na drvenoj polici i elegantnim sivim pločicama.
Prostrana spavaća soba s drvenim gredama na stropu, modernim krevetom, televizorom na drvenom postolju, radnim stolom, velikim prozorima i hidromasažnom kadom u pozadini."

Da li ste ikada imali situaciju da ste morali “spašavati stvar” u posljednjem trenutku? Kako je to prošlo?

Nestanak struje je bio jedan od tih neočekivanih trenutaka. Naravno, takve situacije su stresne, ali smo brzo reagovali i sve riješili u rekordnom roku. Srećom, gosti nisu osjetili velike neugodnosti i od tada se takvi problemi nisu ponavljali.

Da li je bilo situacija kada ste pomislili: "Ovo ne bih ponovio/la nikad više"?

Bilo je par izazovnih trenutaka, ali kada sve prođe i vidimo osmijehe na licima naših gostiju, shvatimo da je svaki trud vrijedan toga. Svaka poteškoća nas je naučila nečemu i pomogla nam da postanemo još bolji u onome što radimo.

Da li se ikada dogodilo da su se gosti vratili samo zbog nečega specifičnog što su doživjeli kod vas?

Vrlo često. Imamo goste koji se vraćaju zato što su prvi put rezervisali premalo noći i shvatili da im nije bilo dovoljno vremena da u potpunosti uživaju. Nekada su to male stvari poput atmosfere, mira, ili čak doručka koji sada nudimo svim našim gostima.

Da li su vas gosti ikada inspirisali da promijenite ili unaprijedite nešto u svom poslu ili ponudi?

Apsolutno. Zahvaljujući povratnim informacijama od gostiju, obezbijedili smo klima uređaje u svim apartmanima, a uveli smo i doručak kao stalnu opciju. Trenutno radimo na tome da u skoroj budućnosti ponudimo i ručak, kako bismo dodatno unaprijedili iskustvo naših gostiju.

Odakle dolazi najveći broj gostiju, kada je inostranstvo u pitanju?

Naši gosti dolaze iz svih krajeva svijeta, ali posebno veliki broj dolazi sa Arapskog poluostrva. Čini se da ih privlači naša kombinacija luksuza i prirodnog okruženja.

Znate li možda koliko je djece bilo za ovih godinu dana koliko postojite kao Zemunice Knežević?

Sasvim sigurno preko 50 mališana. Naša lokacija je idealna za porodice, a trudimo se da svaki roditelj i dijete imaju sve što im je potrebno za bezbrižan boravak.

Par u zagrljaju na otvorenom pri zalasku sunca, s planinama u pozadini i zlatnim svjetlom koje obasjava scenu.
Porodica stoji na livadi okrenuta prema planinama, osvijetljena sunčevom svjetlošću, sa sjenama koje se protežu po zelenoj travi.

Šta biste poručili ljudima koji još nisu posjetili Zemunice Knežević?

Svima koji nisu bili kod nas želimo poručiti da je vrijeme da rezervišu svoj boravak. Sigurni smo da će ponijeti samo najljepše uspomene i utiske kada odu. Mi smo pet friendly, a djeca ovdje imaju sve što im je potrebno kako bi uživala, dok roditelji imaju svoj zasluženi odmor.

Kako marketing pomaže u izgradnji vašeg brenda?

Marketing nam je mnogo pomogao da svijetu predstavimo našu viziju. Gradimo zajednicu ljudi koji cijene prirodu, mir i kvalitetan odmor. Kroz digitalne kampanje približavamo našu priču široj publici i pozivamo ih da dožive jedinstveno iskustvo koje nudimo. Naravno, najviše volimo kada zadovoljni gosti sami dijele svoja iskustva, jer ništa nije snažnije od preporuke iz prve ruke.

Luksuzna hidromasažna kada u drvenom okviru s bijelim peškirima i papučama uredno postavljenim na drvenoj klupi ispred, te modernim visećim lampama iznad.
Drvena sauna s klupama na različitim nivoima, peći za grijanje sa kamenjem i drvenom posudom za vodu postavljenom na klupi.
Više o Zemunicama Knežević pročitajte i na njihovom sajtu: https://zemunice-knezevic.com/
Ili posjetite društvene mreže: FB “Zemunice Knežević ,Instagram

 

 
 
 
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]